***       Водещите вечерни новини       на 20 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов. Камбарев : Утре вероятно ще изберем председател на НС


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 октомври   

 

„ Президентът взе участие в свалянето на предходното държавно управление. ГЕРБ внесе избор на съмнение. „ Български напредък " също бяха критици на държавното управление, макар че ги нямаше в Народното събрание. Всички тези, които смъкнаха предходното държавно управление, към този момент трябваше да са подготвени с ново. А те са застанали и приказват за парламентаризъм. Това за мен също е фарс “.

„ Стана това, което се очакваше – никоя партия няма болшинство. Това ще бъде задълго, не е единствено на тези избори “.

„ Истината е доста елементарна – Гешев би трябвало да подаде оставка, а политическата рецесия може да се позволи, когато се махне Борисов. Политическата рецесия се споделя Бойко Борисов. Той прави фарс след фарс – излъчил е двама договарящи да посредничат сред партиите. Те споделиха – ние ще приказваме първо с ГЕРБ. Какви са те, някакви надпартийни шамани ли? Борисов ги е упълномощил да сформират държавно управление? Това също е фарс. Не знам до каква степен ще стигне това “.

***

1. ГЕРБ отровиха предходния парламент…
2. Асен Василен твърди, че ГЕРБ са свалили държавното управление. За мен болшинството носи отговорност да крепи държавното управление. В този смисъл Има Такъв Народ са повода държавното управление да падне.
3. Бойко Борисов и Радев си стиснаха ръцете още юни. Това е значимо да се каже.
4. Очевидно е, че партийните кандидатури не работят в този фрагментиран парламент…

***

***

Вече съм по-голям оптимист, в сравнение с бях преди 24 часа, съобщи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, откакто втори ден не беше определен ръководител на Народното събрание.

***

„ Ние от Демократична България се опитахме да предложим разнообразни разновидности, които да доведат до консенсус и ръководителят да бъде определен с 240 гласа. Предлагахме разнообразни разновидности за ротиране при които повече партии да имат дял в тази роля. В последна сметка на сътрудниците предлагането ни им се видя прекомерно комплицирано и прекомерно нетрадиционно, само че въпреки всичко се успокои тонът. Предполагам че на следващия ден ще продължим да търсим някаква компромисна формула “, съобщи Иванов.

***

Има избрани кръгове в страната, които целеустремено и съзнателно работят за дискредитиране на парламентаризма. Това разяснява пред БНР политическият анализатор Осман Октай.

Голяма е вероятността да бъде проведен референдум за промяна на държавното ръководство и въвеждането на президентска република, предизвести той.

„ Правят по този начин, че да плашат хората, да ги безпокоят... И след време, в случай че има проведени и провокирани протести, може да се опитат още веднъж да омърсят партиите и да провокират референдум за президентска република. Трябва да се подчертае, че и държанието на партиите дава съображение да се приказва за това “, разяснява Октай.

***

„ Русия е почнала да изтегля военни и бойна техника от Сирия, с цел да запълни празнините на фронтовете в Украйна ", написа в. „ Ню Йорк таймс ".

По данни на американското издание въоръжените сили на Москва са подхванали огромна интервенция по предислоциране на жива мощ и техника от близкоизточната страна към Украйна. " Според източници от израелски специфични служби единствено през предишния месец съветските военни са транспортирали няколко зенитноракетни комплекса С-300 от северозападния град Масиаф към базата си на брега на Средиземно море край град Тартус. Оттам С-300 са отплавали към съветското пристанище на Черно море Новоросийск, което се намира покрай окупирания през 2014 година украински полуостров Крим ", написа още вестникът.

***

Германия ще провежда и организира военното образование на една украинска бригада от 5000 военнослужещи, заяви канцлерът Олаф Шолц в Бундестага. В обичайното си послание към депутатите преди среща на върха на Европейски Съюз Шолц съобщи безапелационната поддръжка на Германия за Украйна, оповестява БНР.

***

„ Аз не мога да извърша мандата си, даден ми от членовете на Консервативната партия и поради това се отдръпвам от поста министър-председател на Обединеното кралство ", сподели още тя пред резиденцията на английските министър председатели на " Даунинг стрийт " 10 и благодари за поддръжката.

Лиз Тръс не уточни аргументите за оставката си. Би Би Си означи, че тя предприе ограничения за справяне с икономическата рецесия, които провокираха отвращение измежду нейни основни министри.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР